Искам да изкажа своята благодарност към екипа на Аюрведа клиник София, и най-вече към д-р Махеш, който направи, това, което с традиционна медицина не успях да постигна в продължение на много години. От близо 30 години страдам от язва на дванайсетопръстника с чести пристъпи на обостряне, а от 5 години съм с доказан рефлукс на хранопровода. При всяко хранене изпитвах засядане на храната и остра болка в стомаха, което бе истинска агония за мен. Освен това имах  болки в колената и тазобедрените стави /гонартроза и коксартроза/, болките и сковаността ме обездвижиха значително, а да докторите ми препоръчаха -лечение с кортикостероиди и бастун.

По настояване на дъщеря ми, с известна доза песимизъм посетих клиниката. Доктор Махеш ми предписа лечение и 20 дни след като стриктно спазвах всичко предписано – прием на аюрведични продукти, пиенето на вода сутрин и хранителния режим, лека полека започнах да имам хранения без болка и до 30 дни рефлукса напълно изчезна. Паралелно с това болката в колената и ставите, започна да става по-тъпа, сковаността се премахна и след около 35-40 ден от лечението започнах да си сгъвам колената, и най-голямото постижение – започнах да клякам. Лечението ми продължава вече 4 месеца, а препоръките на доктора станаха начин на живот за мен.

Да не забравя да споделя и за вълшебните ръце на Суми – терапевт, която с няколкото Марма масажа, които ми направи, ме накара да се чувствам като преродена.

 

Споделям моята история, защото със сигурност ще стигне до някой, който има силна нужда от помощ, такава каквато имах аз.  

Не е за вярване, но се чувствам много добре след толкова години ходене по мъките!

Благодаря, вярвам във Вашето дело!

Идеята за рубриката е страхотна!

Успех!

Розалия