Клиника за природосъобразно лечение на всички болести

iconiconprice_consultation

Аюрведа процедури и терапии

Аюрведа лечението, както и методите Пурвакарма и Панчакарма, могат да се съчетаят с традиционната медицина.

При по-тежки заболявания се препоръчва по-продължителен курс на лечение и следване на препоръките от лекаря дори след приключването му.

Основни Панчакарма и Пурвакарма терапии

Абянгам терапия цяло тяло - 2 ръце – терапия с омасляване на тялото, подготвяща за последващо въздействие с други аюрведични процедури. Топлото лечебно олио и масажните движения на терапевта отпускат мускулите, намаляват напрежението и релаксират тялото и ума.
Абянгам терапия цяло тяло - 2 ръце
icon
Абянгам терапия цяло тяло - 4 ръце – терапия с омасляване на тялото, подготвяща за последващо въздействие с други аюрведични процедури. Топлото лечебно олио и масажните движения на терапевта отпускат мускулите, намаляват напрежението и релаксират тялото и ума.
Абянгам терапия цяло тяло - 4 ръце
icon
Виречана – една от Панчакарма процедурите, предизвикваща слабително действие очистващо храносмилателната система до нивото на дебелото черво.
Виречана
icon
Грива Питчу – Лечебен компрес напоен с топло билково олио, намаляващ сковаността и болката в областта на раменния пояс и долната част на врата.
Грива Питчу
icon
Джану васти – топло лечебно олио, което се задържа в областта на коленете в специално подготвени кладенчета от тесто. Подходяща за дегенеративни проблеми, скованост, болка и ограничено движение на коленните стави.
Джану васти
icon
Еканга каясека Частичен Пизичил – нежно обливане на част от тялото с топло лечебно олио. Дълбоко проникваща терапия със силно регенериращи и релаксиращи свойства за зоната, в която се провежда.
Еканга каясека Частичен Пизичил
icon
Еканга питчу – Терапия с поставяне на памучен компрес напоен с лечебно билково олио. Локално въздействие върху различни зони на тялото, с обезболяващ, противовъзпалителен и отпускащ напрежението ефект.
Еканга питчу
icon
Карнапурнам – поставяне на топло лечебно олио в ушите. Подобрява слуха и намалява нарушения във функцията на слуховия апарат.
Карнапурнам
icon
Кати Васти – интензивно въздействие с билково олио в долната част на кръста. Специално приготвено кладенче от тесто, задържа топъл лечебен продукт, за да подхрани тъканите и прешлените на лумбалния дял на гръбначния стълб.
Кати Васти
icon
Кати Питчу – лечебен компрес напоен с топло билково олио със средна степен на въздействие. Прилага се за намаляване на болката и сковаността на напрегнатата мускулатура на кръста. Повлиява много добре всякакъв вид оплаквания свързани с дископатия.
Кати Питчу
icon
Маня Васти – интензивно и дълбоко въздействие с топло лечебно олио в областта на шийния дял на гръбначния стълб. Има регенериращо въздействие при дегенеративни изменения в тази зона на тялото. Намалява болката и сковаността, освобождава движението на шийните прешлени.
Маня Васти
icon
Мука Абянгам – лечебно-козметичен масаж на лицето. Приятното отпускащо въздействие на терапевта със специално подрани билкови олия, подобрява тургора на кожата, освежава и тонизира, намалява бръчките и подмладява външния вид.
Мука Абянгам
icon
Мука Лепам – специална аюрведична маска за лице изглаждаща бръчките, намаляваща пигментните петна. Отстранява леката задръжка на вода и изсветлява тъмните кръгове
Мука Лепам
icon
Наби Пуранам – интензивно въздействие за органите разположени в коремната кухина. Топло лечебно олио се задържа в кладенче от тесто в областта на пъпа. Терапията подобрява храносмилането и очистването на тялото в зоната на корема.
Наби Пуранам
icon
Навара Кизи – силно тонизираща и дълбоко въздействаща терапия с горещи торбички пълни с навара ориз, сварени в мляко и обогатени с билкова отвара. Предизвиква се подсилване на всички мускули и стимулиране на активността на нервната система.
Навара Кизи
icon
Нася терапия – Една от водещите Панчакарма процедури. Предизвиква детоксикация на главата и подобрява функциите на всички органи разположени в нея.
Нася терапия
icon
Пада Абянгам терапия – приятен масаж на ходилата и подбедриците с аюрведичен билков продукт. Въздейства се върху подобряването на съня, отпускането на тялото и намалява напрежението в очите.
Пада Абянгам терапия
icon
Пизичил – обливане на тялото с голямо количество топло билково олио. Терапия прилагана в миналото само на царете, има дълбок регенериращ ефект за всички тъкани. Тя е една от най-подмладяващите и зареждащи с енергия въздействия с аюрведа
Пизичил
icon
Пинда Сведа (Поди Кизи) – Различни лечебни билкови прахове се поставят в памучни торбички и се затоплят до степен леко да парят.С потупвания, започващи от ходилата, се движат нагоре към врата. Подобрява се кръвообръщението на тялото и дейността на нервната система
Пинда Сведа (Поди Кизи)
icon
Прутаванша дара Частичен Пизичил – определено количество затоплено олио се излива с помощта на плат в дланта на терапевтите в областта на целия гръбначен стълб. Предизвика дълбоко регенириращо действие на всички тъкани в тази зона. Една от най-подмладяващите терапии на аюрведа.
Прутаванша дара Частичен Пизичил
icon
Руд Васти – енергизиращо въздействие за зоната на сърцето. Терапията подобрява сърдечната активност, засилва кръвообръщението на цялото тяло. Създава усещане за увереност и лекота.
Руд Васти
icon
Сарванг Башпасведа – парна баня с пара обогатена с лечебни билки, които се използват с терапевтична насоченост. Може да бъде комбинирана с Абянгам терапия или проведена като отделна терапия.
Сарванг Башпасведа
icon
Тарпанам – процедура подобряваща зрението. Съчетание от подготовка с лечебно промиване на очите с билкова отвара и след това изливане на затоплено олио или гий, които подхранват тъканите на зрителните органи
Тарпанам
icon
Удвъртанам – масаж, при който се прави интензивен пилинг с билков прах. Въздействието подобрява метаболитните процеси и предизвиква редукция на мастната тъкан.
Удвъртанам
icon
Утар Васти – специална гинекологична терапия свързана с функциите на матката. Със специален инструмент се поставя лечебно олио, което въздейства на тъканите в тази зона. Прилага се за повишаване на репродуктивните способности на жената.
Утар Васти
icon
Чакра Дхара – специфична терапия насочена към шестия енергиен център на тялото. Финна струя от лечебно билково олио се излива в тази зона, за да го зареди с енергия и да освободи ума от натрупаното напрежение. Подобрява психичното сътояние.
Чакра Дхара
icon
Широ Абянгам терапия – приятен масаж на главата, лицето, врата и раменете. Благодарение на топлото лечебно олио и въздействието от страна на терапевта, тази процедура намалява значително главоболието, световъртежа и всички нарушения на сетивните органи в областта на главата. Подобрява се съня и цялото тяло се релаксира дълбоко.
Широ Абянгам терапия
icon
Широ Васти – терапия, при която в специална кожена фуния, поставена над главата се излива топло лечебно олио и се задържа за определено време. Предизвиква се дълбоко въздействие върху мозъчните структури и се коригират физиологичните нарушения.
Широ Васти
icon
Широ Лепам – Широ Лепам – терапия с лечебна билкова паста обогатена с олио, поставена върху главата. Подобрява качеството на съня, намалява главоболието и успокоява напрегнатият ум.
Широ Лепам
icon
Широдара – затоплено билково олио се излива бавно и внимателно върху челото и главата. Терапията повлиява дълбоко емоционалното състояние, създава спокойствие на ума и предизвиква релаксация на цялото тяло
Широдара
icon
icon

Разкрасителни терапии

Терапия „ Красота“ – терапевтично въздействие с козметичен ефект. Съчетание от ексфолиация и масаж се прилага ефективно за кожата на лицето и цялото тяло. Специална част от терапията е рефлексотерапията на стъпалата, които ще ви създадат усещане за свежест и енергичност.
Therapy „ Beauty “
icon
Ексфолиация на цялото тяло – специално подбрани билки на прах се използват за ефективно почистване на кожата, отстраняват се мъртви клетки. Докосвайки след това тялото си, ще усетите кадифената мекота на кожата си.
Exfoliation of the whole body
icon
Медена терапия за цяло тяло – дълбокото въздействие на меда се прилага върху вашата кожа. Неговите свойства за детоксикация са известни от хилядолетия и тази терапия ще ви предостави сияен външен вид и усещане за подмладяване.
Honey therapy for the whole body