Как протича един преглед в Аюрведа клиник София?

За да се подготвите максимално добре да аюрведичния преглед и да знаете какво да очаквате, можете да вземете предвид препоръките, описани по-долу.
Pregled hero

Преди прегледа

Преди всички, изберете удобен час и направете предварителна резервация, за да сте сигурни, че ще е свободен.

• Не идвайте за прегледа гладни – желателно е да сте се нахранили един или два часа преди него.
• Преглед на гладно се практикува само в ранните часове преди 09:00 сутринта или по препоръка на аюрведичния лекар.
• Преди прегледа не трябва да сте употребявали кафе, чай или алкохол, опитати или каквито и да било или вещества, нарушаващи сериозно общото ви съзнателно състояние.

• Желателно е няколко часа преди прегледа да не се подлагате на динамично физическо натоварване, за да може пулсът ви да бъде нормален и спокоен.
• Преди да дойдете за консултация, подгответе медицинските си документи, ако разполагате с такива. Това включва епикризи, кръвни изследвания, образна диагностика и т.н.
• Ако приемате хранителни добавки, лекарства или някакъв друг вид лечебни средства, ги запишете или ги носете със себе си, за да имаме информация за тях.
• Не се препоръчва употребата опиати или други вещества нарушаващи сериозно общото ви съзнателно състояние, преди прегледа

По време на прегледа

Аюрведичният лекар не говори български език, поради което ще ви бъде осигурен компетентен преводач. Ако говорите английски, ще можете да обсъдите състоянието си директно с лекаря.

Важно е да сте спокойни и открити, за да получим максимално много информация за вашето състояние, свързано с анамнезата ви.
Аюрведичният лекар ще проведе пулсова диагностика на лявата и дясната китка на ръцете.
Ще ви бъдат зададени допълнителни въпроси, за да се направи връзка между особеностите на пулса и вашето специфично състояние.
Аюрведичния лекар ще даде общи и персонализирани препоръки за промяна в начина ви на живот. Те ще бъдат записани от преводача и разпечатани след края на прегледа.
Ако останат въпроси или неясноти в който и да е аспект от прегледа, е желателно да ги зададете на място.
Ще получите и препоръка за рецепта с лечебни аюрведични продукти, които можете да закупите от клиниката.

След прегледа

За постигане на желания ефект е желателно да спазите стриктно всички препоръки, които ще получите. Молим да ни информирате, ако смятате да промените нещо или искате да използвате паралелно друг неконвенционален метод за лечение.
• Приемът на аюрведични лечебни продукти се назначава само от аюрведичния лекар и то единствено за вас. Не променяйте дозировката или времето за прием, без да сте уведомили лекаря.

• Ако настъпи дискомфорт, който е неспецифичен за вас, ни информирайте, за да можем да коригираме състоянието, ако е свързано с провежданото лечение.

Аюрведичната терапия е с продължителност минимум 3 месеца. Имайте търпение и проявете постоянство, за да постигнете пълно повлияване на вашето състояние.

Тук може да резервирате в Аюрведа клиник София