Клиника за природосъобразно лечение на всички болести

iconiconprice_consultation

ЗА НАС

Аюрведа клиник България

Аюрведа клиник София е първата клиника предлагаща медицински консултации и автентично аюрведично лечение, изцяло проведени от индийски лекари и терапевти в столицата на България.

Аюрведа клиник София е продължение на успешната дейност с приложение на аюрведична медицина в апартаментен хотел Лъки Банско създадена през месец април 2015 година.

Престоя в Аюрведа клиник Банско позволява на всеки посетител да се докоснете до магията на Панчакарма терапията ( в превод - пет терапии), която е древната система за пречистване на тялото от токсини (ама).

Съчетанието от луксозна хотелска атмосфера, чистия планински въздух на Пирин планина, прецизно приготвена храна, обогатена с аюрведични билки и подправки, лечебни и подмладяващи процедури, заедно със стриктен дневен режим и йога занимания. Престоят ви там ще прочисти тялото и ще ободри душата ви, което само по себе си довежда до силен лечебен ефект.

Аюрведа клиник Банско е единственото място в България, което е специализирано за провеждане на класическа и автентична Панчакарма терапия с лечебна цел с продължителност от 7-21 дни.

За да бъдем максимално полезни създадохме Аюрведа клиник София като място за:

 • Лечение на всички заболявания
 • Получаване на насоки и съвети как да промените начина си на живот, за да излекувате или подобрите своето здраве
 • Закупуване на автентични аюрведични билкови продукти, които ще ускорят възстановяването или укрепването на физиологичните процеси на организма ви.
 • Провеждане на аюрведични терапии, които да балансират енергийните функции на тялото и ума ви. Тези процедури ще ви подмладят и витализират за работното ви ежедневие. Ще подсилят тонуса на организма ви, ще прояснят съзнанието и ще създадат усещане за свобода и лекота.

При нас ще имате възможност:

 • да се докоснете до магията на класическата индийска медицина в най-чистия й вид, с автентичната традиция на приложение.
 • Екипът, изцяло от аюрведични лекари и терапевти, ще ви създаде усещането, че Индия е тук в България.
 • Благодарение на опитът, който е събрала повече от 5000 години, Аюрведа може да бъде търсеното от ваш решение да имате отново пълноценен и здравословен живот.

Можете да споделите всичко:

 • което ви тревожи, напряга, нарушава спокойния ви сън, разстройва храненето ви или създава дискомфорт в живота ви.

Защо да изберете Аюрведа клиник София

 • За Аюрведичната медицина няма граници, благодарение на холистичния си подход, тя има решение за всяка диагноза поставена от традиционната медицина, дори и да е определена като нелечима или много тежка.
 • Ще ви предложим напълно безвредно и природосъобразно повлияване на вашето здраве без тежките странични ефекти на съвременната медицина и фармакология
 • Индийския медицински екип е квалифициран да провежда пълноценни и традиционни аюрведични терапии, без имитации на методите.
 • Продуктите, с които разполагаме са произведени в Индия, следвайки древните рецепти от сутрите на Аюрведа, които датират повече от 5000 години.

Можете да посетите и двете ни клиники

Аюрведа клиник Банско предлага изцяло специализирано приложение на Пурвакарма (външни) процедурии Панчакарма ( вътрешни) терапии, съчетани с хранителен режим, йога занимания и стриктен дневен режим с престой в апартаментен хотел Лъки Банско за 7,10,14 или 21 дни. Също така можете да закупите и аюрведични лечебни продукти.

Аюрведа клиник София предлага определени Пурвакарма процедури и част от Панчакарма терапии, както и консултации за общото или специфично здравно състояние, продажба на аюрведични билкови продукти.

 

Кои са нашите главни специалисти

 

Главен лекар Д-р Махеш Гарже.

Mahesh Garje

Специалист с дългогодишен опит, завършил аюрведична медицина и хирургия в университета в Пуне, щата Махараштра през 2000 година. Като водещ лекар в Аюрведа клиник Банско от самото и създаване, той има детайлен поглед върху характерните здравни проблеми на българите.

Под неговото вещо ръководство протича всяка дейност и в Аюрведа клиник София

Д-р Мохини Гарже

Mohini Garje

Вторият аюрведичен лекар в нашия екипот Аюрведа клиник Банско. Завършила своето медицинско образование през 2005 година в университета S.C.Mutha Aryangla Vaidyak Mahavidyalaya Satara, една от най-старите образователни структури в щата Махараштра. Заедно със своя съпруг д-р Махеш Гарже имат възможността да практикуват аюрведична медицина от самото начало на съвместния си живот.

Ще имате възможност да се възползвате и от нейните познания в Аюрведа клиник София

Главен аюрведа терапевт Вилас Мангале

Valas Mangale

Магистър експерт по приложение на класически аюрведични терапии той е завършил едно от най-престижните колежи в Индия - „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore”. Г-н Мангале е водещия терапевт в Аюрведа клиник Банско, който е и хоноруван преподавател в колежа, който е завършил.

Терапевт Вилас Мангале е ръководител на екипа от терапевти. Под неговото вещо ръководство се съблюдава спазването на древните традиции в провеждането на Пурвакарма и Панчакарма терапиите в Аюрведа клиник Банско и София.

Каква е нашата цел и мисия

 • Да ви предоставим автентична аюрведична медицина в България
 • Да ви спестим многочасови полети до Индия, притеснение и тревога дали сте попаднали на правилното място.
 • Да ви предпазим от стреса, който ще понесете от различните климатични условия на азиатския континент, специфична храна, чужди традиции и говор
 • Възможност да получите адекватни и съобразени с вашите условия на живот съвети и промени в дневния ви режим, базирани на древната наука Аюрведа
 • Близък контакт с индийски аюрведични специалисти, които ще ви разкрият тайните на източната наука за живота
 • Укрепване или лечение на здравното ви състояние, подмладяване, ободряване на духа и успокояване на психиката ви.