Подмладяване и детокс на организма с Панчакарма и Пурвакарма

03.12.2016

Аюрведа предлага уникални терпевтични мерки, които лекуват леки и хронични болести – дори такива, които се смятат за неизлечими от съвременната медицина. Неканай-напред да сезапознаемс аюрведическите терминиПанчакармаиПурвакарма.

 

Първотоозначавасистема включваща пет различни типа дълбоко пречистване на тялото.

Пурвакарма означава предварителни терапии.

 

Преди да се осъществи Панчакарма, хората трябва да намалят излишните Доши и да прочистят токсините от техния организъм. Това се постига като се хапват леко подправени ястия според тяхната Доша.

 

В Пурвакарма има десет полезни терапии: помазване на тялото, терапия с потене, билкови тоници, етерични масла, упражнения, храна, ароматерапия, цветове/ястия/околна среда, Садхана (вид медитация лекуваща съзнанието и тялото) и разбира се стила на живот.

 

Изобилстват истории за хора, които са били лекувани в Панчакарма центрове и седмици след това са излизали здрави, прави и възобновени. Аюрведа не се базира на магия, а  на разбиране на медицинските принципи и шестте етапа на болестта.

Най-опасни за тялото са токсините, които причиняват болести. Панчакарма за постоянно елиминира тези токсини от тялото, възстановява тъканите, каналите, храносмилането и умствените функции.

 

Шест терапии се разделят на две категории:

1.       Тонизиране или подхранване

2.       Намаляване или детоксифициране

Програмата за пречистване Панчакарма е необходима за да се възвърнат Дошите в техните съответни места. Панчакарма е специална мощна процедурна програма, която изисква ръководство от трениран медицински състав, не някой със скромни познания по Аюрведа. Тя се изпълнява индивидуално за всеки човек, с неговата специална конституция и медицинското му състояние превид. Тя изиска наблюдение и ръководство на всеки етап, включително и подкрепа след осъществяването и.

 Целта на Панчакарма е не само да възстанови, но да пречисти тялото и да го подсили, така, че бъдещите болести да не се случват и пациента да се наслаждава на дълъг живот в добро здраве. Тя може да се види в този аспект като вид подмладяване.

Когато клетките живеят по-дълго, човекът живее по дълго. Панчакарма дава сила, виталност и дълголетие, засилва енергията и поддържа имунитета. Здравето става все по-крепко.

След като изпълните вашата процедура по подмладяване отделете малко време да укрепите силата си. Целенасочено си почивайте като не губите много жизнена енергия, хранете се внимателно според вашата конституция, медитирайте и редовно правете йога асани.

В основата на лечението според Аюрведа е самочувствието. Поради връзката на тялото с ума, нашето самочувствие се предава на нашите клетки. Всяка една от тях е център на интелигентност и осъзнатост. Самочувствие, увереност и самоуважение увеличават интелигентността на клетките и подсилват имунитета и здравето.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *