Аюрведични очила за по-добро зрение

02.09.2020

Имате ли проблеми със зрението? Желаете ли да носите слънчеви очила, но това, което сте пробвали,е неподходящо за вас? Търсите ли си естествена евтина алтернатива на скъпите диоптрични очила и рискови операции на очите? Ако е така,имаме добра новина за вас. Може би не знаехте, но има аюрведични очила, които предотвратяват, лекуват и подобряват проблемите със зрението ви!

Очила, които могат постоянно да подобряват зрението ви, а не просто да го коригират, може да звучи като нещо излязло директно от сънищата. Но това е, което наистина се случва с ползването на аюрведични очила, още познати подимето "pinhole". Това наимование се е наложило, защото те изглеждат като слънчеви очила, покрити с решетка от малки дупки. Твърди се, че носенето на очилата в продължение на 15-20 минути на ден, може да доведе до забележими подобрения в зрението ви.

Няма никакво съмнение, че докато се носят очилата,се създава по-ясен образ за тези с дефектно зрение, подобно на присвиване на очите, в стремеж да видите нещо по-добре. Въпросните очила намаляват зениците, с което и количеството на преминаващата през тях светлина.

Аюрведични очила за по-добро зрение

Стъклата на тези очила са направени от непрозрачен материал, като пластмаса или метал,и са перфорирани на малки дупчици cдиаметър от 0,9 до 1,2 мм, разположени вертикално и хоризонтално на разстояние 3 мм една от друга. Дупките блокират силните външни лъчи и пускат само малкитеи нежни лъчи, които преминават през централната част на зеницата. По този начин те решават множество очни проблеми като например: късогледство, далекогледство, катаракт, астигматизъм (замъглено зрение от всяко разстояние) и пресбиопия (невъзможност за фокусиране наблизо).

Вместо да префокусирате окото си с традиционни диоптрични очила, които, както ви е известно, не се стремят да подобрят зрението ви, а само да ви помогнат да виждате по-добре. Това неминуемо отслабва допълнително очните ви мускули, което води до по-голямо увреждане. Докато аюрведичните очила намаляват замъглеността и стимулират очните мускули, като по този начин подобряват зрението ви.

Методът на тези необичайни очила е известен от векове, но вече се използва от квалифицирани оптометристи като помощно средство при влошено зрение в случаите, когато конвенционалните диоптрични очила не могат да помогнат, например при белег на роговицата.

Докато нормалните очила, по принцип, карат очите ви да стават по-мързеливи, тези очила насърчават използването на цилиарните мускули с цел да ги направят по-силни, за да може в един момент да нямате нужда от очила като помощно средство. Това се основава на мнението, че окото може да се адаптира към средата и може да бъде насърчено да се променя.

Твърди се също така, че подобрения могат да се забележат в рамките на няколко седмици. Това важи за тези, които нямат особено сериозни проблеми със зрението си, като например, ако просто се нуждаят от очила за четене. А на тези от вас, които имат постоянна нужда от очила с диоптър, ще са им нужни няколко месеца.

Аюрведични очила за по-добро зрение

Какво причинява замъгленото зрение?

Здраво е окото, когато може да се фокусира върху светлинни лъчи, идващи от всички части на зеницата, в една малка точка върху ретината. Това всъщност е светлочувствителната тъкан в задната част на окото. Когато окото ви не е достатъчно силно, за да може да се фокусира върху светлината в тази единствена точка, лъчите падат пред или зад ретината, причинявайки замъглено зрение.

 

Древният метод на лечение в модерна обстановка

Вероятно се чудите как действат аюрведичите очила. Изображението през тях достига до окото през малки дупки, което стимулира очите ви да работят по-усилено, за да виждат, това върху което се фокусирате, което пък води до укрепване на мускулите на очната ябълка.

Ефектът от носенето на аюрведични очила се забелязва почти веднага, но оптимални резултати и подобрено зрение могат да се видят след минимум 6 седмици на редовно носене. В първия етап на лечението трябва да носите очилата за кратко време, за да свикнат очите ви с тях, след което, постепенно може да увеличите времето на носене до максимум 2-3 часа на всеки ден.

 

Опасността от носене на диоптрични очила

Съвременният технологичен напредък драстично подобри живота ни, но има един особен недостатък и тава е прекомерната употреба на очните ни мускули с компютри, телефони, таблети, телевизия и други.

Аюрведични очила за по-добро зрение

За съжаление, носенето на традиционни очила с диоптър не прави нищо положително за отстраняване на проблема, а всъщност го влошава! Тези очила ви помагат да виждате по-ясно, но това което може да изглежда хубаво нещо, при тях всъщност не е, защото отслабва очните ви мускули. Това е като да си наемете фитнес треньор и да го накарате да вдига тежестите вместо вас.

Дайте си сметка, че, ако традиционните диоптрични очила наистина подобряваха зрението, тогава защо повечето от нас трябва да посещаваме очни лекари, за да увеличат диоптъра ни година след година?

 

Кой може да носи аюрведични очила?

Bсички, които са забелязали влошаване на зрението си, могат да се възползват от носенето на аюрведични очила. Същото се отнася и тези от вас, които искат да предотвратят появата на проблеми със зрението им. Аюрведа очилата се препоръчват предимно за хора, които вършат работа на компютър.

Научни проучвания показват, че 2-3 часа пред екрана допринасят за напрежение в очите, дразнене, зачервяване, парене, общ дискомфорт и, разбира се, трайно зрително увреждане.

Всеки може да използва тези очила. Те са безопасни, независимо от възрастта и начина на живот на човека. Не е необходимо да ги носите постоянно, за да подобрите зрението си, но се препоръчва да ги носите, когато четете, гледате телевизия или работите пред компютър.

Важното е, че аюрведичните очила могат да се носят както от възрастни, така и от деца, независимо от степента и вида на увреждане на зрението им.

Аюрведични очила за по-добро зрение

 

Предимства от носенето на аюрведични очила

          • Подобрено зрение на всички разстояния

Аюрведичните очила могат да подобрят зрението на човека, независимо дали е далекоглед или късоглед. Независимо дали искате да четете списание, което се намира на няколко сантиметра от лицето ви или се нуждаете от помощ, за да видите дъската в класната стая по-ясно, очилата могат да ви предложат подкрепа.

          • Подобрена яснота

Тези очила ще ви позволяват да виждате по-ясно. Ако имате проблем с очите, от какъвто и да е вид, тези очила ще улеснят виждането на предмети, при положение, че нямате 6 диоптъра или повече.

          • Повишена яркост

Тъй като очилата въздействат върху начина, по който светлината достига до очите ви, те също могат да подобрят начина, по който очите ви възприемат яркостта на даден предмет. Дори в слабо осветена среда, като театър или вечер, очилата излъчват светлина към очите ви по начин, който прави нещата да изглеждат по-ярки.

Въпреки че не увеличават количеството светлина, което стига до очите ви, те могат да го филтрират така, че светлината да достигне до тях по права линия, която дава илюзията за повече светлина.

Аюрведични очила за по-добро зрение

 

Аюрведичните очила “Pinhole” са добро приспособление за много хора, които имат проблеми със зрението. Ако откриете, че виждате все по-трудно и не искате да използвате лещи или очила с диоптър през цялото време, тези очила може да са нещото, което да си струва да опитате.

Тъй като те не могат да се използват, докато се движете, добре е да знаете, че те не са подходящи за носене по време на шофиране или пък когато вървите по улицата. Затова, за да подобрят зрението ви, трябва да намерите време да ги носите у дома.

Добрата новина, е че в зависимост от тежестта на проблема ви, аюрведичните очила ще могат да подобрят зрението ви с постоянност на носене.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *