Интервю с Камелия – управител на Аюрведа клиник София

29.01.2019
 
 
  1.  1. Каква е историята на Аюрведа клиник София ?

 Аюрведа клиник София отвори врати през юли 2017 г. Тя е единствената по рода си клиника за аюрведично лечение в гр. София, която работи с индийски лекари и терапевти, специално обучени и с дългогодишен опит в практикуването на тази древна медицина.

Две години по-рано, през 2015 г., открихме първата аюрведична клиника в гр. Банско, към която беше проявен изключително голям интерес. Там се провеждат процедури по метода Панчакарма, но тъй като функционира само през пролетта и есента, решихме да открием клиника и в столицата, която да работи целогодишно.


2. Какво предлагате на своите пациенти?

Нашите пациенти могат да получат консултация от аюрведичен лекар, която се прави на базата на пулсова диагностика. В зависимост от индивидуалното състояние на пациента се предписва лечение, подходящи терапии, хранителен и двигателен режим. Дават се и препоръки, които имат за цел не само да излекуват човека и да подобрят общото му здравословно състояние, но и предоставят основа за по-добър, балансиран и здравословен начин на живот.


3. Какво допада най-много на Вашите посетители?

Въпреки че нашите посетители са с различен профил, общото между тях е, че почти всички са приятно изненадани от резултатите, които постигат след проведеното комплексно лечение. Не на последно място, те оценяват професионализма и човешкото отношение, което получават от целия екип на клиниката. Повечето ни посетители идват при нас като пациенти, а си тръгват като наши приятели.


4. Става ли аюрведа по-актуална? За какво я търсят клиентите – здраве, красота или и двете?

Да, категорично може да се каже, че аюрведа увеличава своята популярност. Наблюдава се повишен интерес към този начин на лечение и въздействие, което води и до увеличаване на доверието в аюрведичните методи. Важно е да се знае, че това лечение е подходящо не само за възрастни, но и за деца. Много добре се повлияват всички заболявания, като особен успех имат кожните болести. Мога да посоча за пример така упорития псориазис, считан за нелечим от традиционната медицина.

Хората идват при нас както за здраве, така и за красота и детокс, но като цяло преобладават пациентите със здравословни проблеми.


5. Каква е вашата формула за успех?

Постоянство, позитивно отношението към света, към себе си и към околните!

 
6. Кое ви прави уникални, кое ви отличава?

Това, с което се отличаваме от нашите конкуренти, е, че предлагаме на своите пациенти целогодишно обслужване 7 дни в седмицата, за да може всеки, който желае, да има възможност да ни посети и да се възползва от нашите услуги. Предлагаме автентични индийски терапии, които имат невероятно лечебно и укрепващо действие, като същевременно възстановяват енергийния баланс на човека. Продуктите, които се използват за терапии и лечение, са приготвени по класически аюрведични рецепти и са произведени от утвърден производител в Индия – Kottakkal, който има дългогодишна практика и доказана репутация за високо качество.

7. Какво Ви кара да се гордеете с дейността на клиниката?

Лично аз винаги споделям с голямо вълнение, че всяка направена крачка от няколко наши пациенти с множествена склероза за мен е повод за истинска радост и гордост. Проведеното лечение при нас изправи тези хора на крака. Когато за първи път видях това с очите си, се разплаках от вълнение… Щастието в очите на тези хора е най-големият мотиватор за работа на целия екип на клиниката.


7. Какво бихте казали на клиентите си – настоящи и бъдещи?

Не преставайте да се грижите за най-ценното, което притежавате – своето здраве!

Според философията на аюрведа доброто здраве ни прави пълноценни хора, което означава, че получаваме много повече удоволствие и щастие от живота.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *