Захарен диабет – лечение с Диабет Гард, Карела и Джамун сок

23.03.2021

Захарният диабет е хронично заболяване, храктеризиращо се с повишено ниво на кръвната захар(глюкоза)в организма. Това се дължи на отслабената реакция на клетките към инсулина или на недостатъчното му произвеждане в тялото. Инсулинът представлява хормон, секретиран от панкреаса, който стимулира клетките да абсорбират глюкозата и да я трансформират в енергия. 

Оставен без терапия диабетът причинява редица усложнения и като цяло влошава качеството на живот на пациентите. Точно затова трябва да се вземат навременни мерки, а лечението му с продуктите Диабет Гард и Карела и Джамун сокдава отлични резултати.

Лечение на захарен диабет с Аюрведически средства

Захарният диабет има две основни разновидности. Тип 1се дължи на неспособността на тялото да произвежда инсулин. Захарен диабет тип 2се дължи нанеспособността на клетките да реагират на инсулин, понякога в съчетание с понижено производство на хормона. Тип 1 настъпва обикновено в детска или юношеска възраст, а Тип 2 е характерен за зрялата и напредналата възраст.

Всички форми на диабет могат да бъдат контролирани чрез изкуствено внасяне в тялото на инсулин, а диабет тип 2 до известна степен се повлиява и от други лекарствени средства. С течение на времето захарният диабет води до увреждания на малките, средните и големите кръвоносни съдове и на периферните нерви, на което се дължат усложненията на заболяването. 

Тежки дълготрайни усложнения,свързани с диабета, са:

 • сърдечно-съдовите болести
 • бъбречната недостатъчност
 • диабетната ретинопатия

Заболяването може да причини хипогликемия, диабетна кетоацидозаили хиперосмоларна кома.

Диeтaтa и нaчинът нa живoт на човека ca eдни oт главните пpичини зa нecтaбилнитe нивa нa ĸpъвнaта зaxap. Влияние за появяването и развитието на диабета имат и няĸoи гeнeтични фaĸтopи.Според принципите на Aюpвeдa, трябва първо дa се тъpcи пpичинaтa нa зaбoлявaнeтo и eдвa cлeд тoвa мoжe дa бъде определено ĸoи точно билĸи ca пoдxoдящи зa лeчeниe. 

Aюpвeдa насърчава към здpaвocлoвeн нaчин нa живoт, здравословно хранене и физически упражнения. Вcичĸo тoвa e чacт oт Aюpвeдa лeчeниeтoи пoмaгa дa пoнижим нивaтa нa cтpec и дa пoвишим пpитoĸa нa xopмoни в организма, защото хopмoнaлният диcбaлaнc e ocнoвнaтa пpичинa зa peдицa зaбoлявaния, вĸлючитeлнo за диaбeтa.

Древната индийска наука за живота и здравето Aюpвeдa препоръчва при захарен диабет дa се изпoлзвaт пpиpoдни лeĸapcтвa, каквито са Диабет Гард и Карела и джамун сок. Aюpвeдичесикте средства за лечение нe cъдъpжaт ниĸaĸви xимиĸaли. 

Различните билки и растителни извлеци имат многобройни положителни ефекти, като някои от тях действат при няколко заболявания.Сокът от Карела и Джамун и капсулите Диабет Гардса изпитани продукти, доказали способността си да повлияват положително при диабет.

Преди да започнете приема им трябва да се убедите, че имате нужда от такова лечение. Диабетът втори тип е много коварна болест, защото може да се развива с години, без дори да подозирате. В момента в света от диабет вероятно страдат повече от половин милиард души, като се смята, че само половината от тях са диагностицирани. 

В началната фаза на болестта не се усещат болки или някакъв физически дискомфорт и няма какво да ви подскаже да се замислите за здравето си. Нивата на кръвна захар се увеличават плавно и течение на времето инсулиновата резистентност прогресира и килограмите се натрупват. Най-често пациентът, дори и да има някакви оплаквания, не разбира, че е болен от диабет, докато не бъде направено изследване за количеството на глюкозата в кръвта.

Захарен диабет – лечение с Диабет Гард, Карела и Джамун сок

Кои са признаците, които трябва да ви алармират да потърсите квалифицирана помощ? 

Сред най-често срещаните са: 

 • наднормено тегло
 • често уриниране
 • съхнене на устата и жажда
 • бърза уморяемост
 • повишен апетит
 • трудно зарастване на рани
 • чести инфекции на пикочните и половите пътища
 • влошено зрение
 • повишено кръвно налягане

Това не е пълният списък на симптомите, но те са достатъчно, за да ви подскажат да се обърнете без отлагане към личния си лекар или към ендокринолог. Това е необходимо, за да може бързо да ви се постави или изключи тежката диагноза захарен диабет. Колкото по-рано се направи това, толкова по-голям е шансът да се пристъпи към лечение и то да е успешно. Ако диaбeт тип 2 ce oтĸpиe в paнeн cтaдий, мoжe дa бъдe излeĸyвaн, а ценен помощник в борбата с него са аюрведическите лекарства.

Диабет Гард 

Диабет Гард се предлага под формата на капсули. Това е продукт на Гwудкеър, който съдържа диворастящи билки и е изцяло автентична Аюрведа хранителна добавка. Тя е тествана в клиника на Гуудкеър и има успеваемост 83%.Този продукт представлява уникална синергична комбинация от 18 вида билки, които са отгледани в собствени плантации в екологично чист район и са изключително ефикасни при диагноза захарен диабет тип 2. 

Съставът на капсулите Диабет Гард включва:

 • Гумар
 • Сърцелистна кордифолия
 • Джамун
 • Куркума
 • Нийм
 • Индийско кино
 • Индийска краставица
 • Индийски дафинов лист
 • Пречистено мумио
 • Индийско грозде
 • Смола от индийска акация
 • Пикрориза курроа
 • Сминдух
 • Смола от фикус рекемоса
 • Акация кетечу
 • Натриев бензоат
 • Цинк.

Формулата на билковата хранителна добавка ерезултат от хилядолетната аюрведична мъдрост. Предназначението на продукта Диабет Гард е да регулира органите и системите в човешкото тяло, така че те да могат да функционират нормално.

Ето и показанията за употреба на продукта Диабет Гард: 

 • захарен диабет тип 1 и 2
 • метаболитен синдром с гранични кръвно-захарни нива
 • инсулинова резистентност
 • наднормено тегло
 • висок риск от сърдечно-съдови заболявания. 

Действието на продукта има за цел на първо място да регенерира клетките на панкреаса и ако е необходимо, допълнително да го стимулира към производството на инсулин. Контролът на нивата на кръвната захар е резултат от действието на цялата комбинация от натурални билкови съставки в продукта. 

Хранителната добавка помага за предотвратяване на усложненията, свързаните с диабета.Диабет Гард е отговорът на Аюрведа към все по-нарастващото разпространение на захарния диабет в световен мащаб. Според мнението на специалистите, тази билкова хранителна добавка не показва никакви нежелани странични ефекти.

Карела и Джамун сок

Продуктът Карела и Джамун е препоръчителен за болните от диабет и е направен изцяло на растителна основа.

Захарен диабет – лечение с Диабет Гард, Карела и Джамун сок

Едната съставка еКарела (Momordica Charantia),която представлява увивно растение отсемейство Тиквови. Заради вкуса му го наричат още Горчив пъпеш (bitter melon). Той се отглежда заради изключително мощното му въздействие върху метаболизма на глюкозата в човешкия организъм. 

Протеинът АМПК, който се съдържа в плодовете, има свойството да неутрализира отрицателното влияние на високата кръвна захар при пациентите с диабет. Направени изпитания потвърждават този факт. 

Горчивият пъпеш намира голямо приложение в народната медицина. Той има богат на полезни вещества състав, който включва калций, калий, желязо, магнезий, витамини B1, B2, B3, витамин С, бета-каротин, фолиева киселина, фосфор, цинк и манган. 

Заради подчертано горчивия си вкус Карела стимулира храносмилането и влияе положително за естествена проходимост. В някои страни Горчивият пъпеш се използва като заместител на хинина. В индийската традиционна медицина плодовете на Momordica Charantia се смятат за тонизиращо и стимулиращо средство. Други полезни свойства на Карела са, че намалява нивата на холестерола, почиства черния дроб, засилва имунната система и подобрява зрението. Билката също така помага при отслабване.

Захарен диабет – лечение с Диабет Гард, Карела и Джамун сок

Другата съставка на продукта на билкова основа е плодът на Джамун (индийска къпина). Той също е богат на въглехидрати и витамини и съдържа различни минерали,като сред тях са магнезий, желязо, калций, натрий, калий и цинк. 

Тръпчивият вкус на плодовете се дължи на наличието на оксалова киселина, танинова киселина и някои алкалоиди. Индийската къпина спомага за по-доброто функциониране на черния дроб, за нормално храносмилане и има охлаждащо действие. Плодът повлиява благоприятно за поддържане на нормални нива на кръвната захар. 

Захарен диабет – лечение с Диабет Гард, Карела и Джамун сок

Комбинираното действие на двата плода, съчетани в един продукт, предизвиква редица благоприятни ефекти за организма.

 • Резултатите от терапията е нормално произвеждане на храносмилателни ензими и поддържане на нормални нива на кръвната захар.
 • Хранителната добавка спомага за нормализирането на кръвното налягане.
 • Влияе също за нормалното протичане на месечните цикли при жените.
 • Положителен ефект на продукта е също нормалната проходимост на дебелото черво и чистота на червата, а освен това помага при хемороиди.
 • Очаквано приятен резултат е придобиването на чиста, здрава и сияйна кожа.
 • Лечението благоприятно повлиява функцията на белите дробове.

Тези положителни резултати водят до заключението, че ежедневното приемане на Карела и Джамун сок е прекрасен подарък за вашето здраве. 

Дозиране и начин на приложение

Капсулите Диабет Гард и продуктът Карела и Джамун сок имат бърз положителен ефект за подобряване състоянието на болните от диабет, без да има странични нежелани ефекти. 

В зависимост от фазата и тежестта на диабета, резултатите идват след различни периоди от време. Болните от диабет, трябва да знаят, че не могат да очакват чудеса, ако не променят своя хранителен и двигателен режим. 

Препоръчва се да се следят редовно нивата на кръвната захар преди и след храна, за да може да сереагира правилно в евентуален случай на хипогликемия.През това време наблюдавайте системно прогресията на терапията. При правилно провеждане на лечението, нивата на кръвната захар трябва да намалеят и ако имате паралелна терапия с други лекарства, се очаква те да бъдат намалени или дори спрени.

Ако сте болен от диабет от първи тип, никога не спирайте приема на инсулин, защото той е жизненоважен за вас. Може да се очаква положителен ефект от приема на Карела и Джамун и на Диабет Гард, но той би довел само до намаляване единиците на инсулина, а не до окончателното му спиране. 

Крайният резултат в лечението на захарния си диабет, зависи не само от приеманите продукти, а и от вашата дисциплина и начин на живот. Аюрведа съветва да спазвате определен режим, който включва здравословно хранене, движение, достатъчно време за сън, спокойствие и позитивна нагласа, за да имате дълъг и щастлив живот.

Харесахте статията? Споделете я с ваши приятели.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *